Städjobb – ett serviceinriktat yrke

Letar du efter städjobb eller jobb som lokalvårdare? Idag har yrket inte samma negativa klang som det tidigare hade och att få vara en del av servicebranschen är något som många tycker om. Att arbeta som städare innebär inte bara att du ska rengöra hem, lokaler eller föremål, utan innebär också mycket kundkontakt. Här kan du läsa mer om vilka arbetsuppgifter som kan förekomma, samt vart du kan hitta de bästa städjobben på en plats nära dig.

Sök jobb som städare

Är du intresserad av att söka ett jobb som städare? I Sverige finns det mängder med lediga städjobb som bara väntar på att ersättas av en duktig, serviceinriktad och engagerad person. Du kan enkelt hitta lediga städjobb på Stadjobb.nu. Här kan du se tillgängliga städtjänster på olika arbetsplatser i hela Sverige. På denna sajt kan du dessutom använda filter för att göra det lättare för dig att hitta det perfekta jobbet. Kom ihåg att ansöka i tid och skicka med ditt CV till personalrekryteringen.

Att jobba som städare/lokalvårdare

Att jobba som städare eller lokalvårdare är idag ett mycket populärt arbete. Allt fler människor väljer att ta hjälp av en professionell städfirma för hemstädning och företagsstädning, vilket har gjort att arbetsmarknaden ser mycket ljus ut. Att arbeta som lokalvårdare innebär en hel del olika uppgifter, där fokus ligger på att hjälpa kunden att hålla en god hygien i det egna hemmet, i fastigheten, i butiken eller på kontoret.

Arbetsuppgifter

Som lokalvårdare kommer du att få jobba med allt från att städa privata bostäder till att städa företag och trapphus. Vanliga arbetsgifter är enklare såväl som mer omfattande städning, men även trädgårdsskötsel, fönsterputs, tvätt och vattning av blommor kan förekomma.

Arbetsplatser

Städare och lokalvårdare arbetar inte bara hos privatpersoner, utan kan ha mängder med olika arbetsplatser. Som städare kan du t.ex. arbeta på sjukhus, i restauranger eller på förskolor i din närhet. Läs mer om fler vanliga arbetsplatser nedan.

  • Lokalvårdare kan arbeta på sjukhus såväl som på vårdcentraler
  • Lokalvårdare arbetar bland annat på förskolor och på skolor
  • Butiker, restauranger, nattklubbar, nöjesfält, parker
  • Den vanligaste arbetsplatsen är hemma hos privatpersoner
  • Städpersonal och lokalvårdare är också anställda för att sköta om gallerior och köpcenter

Hur mycket lön får en städare?

Hur mycket lön en städare får som beror främst på var du är anställd. I Sverige finns det en genomsnittlig lön som ligger på ca 170 kronor i timmen, innan skatt. Sen finns det även de städare som tjänar betydligt mer än så och som har en lön på ca 240 kronor i timmen. Läs mer om aktuella löner på Yrkeskollen.se.

Städare – utbildning

Idag kräver allt fler arbetsgivare att städare har en gedigen utbildning bakom sig. Du kan läsa mer om utbildningar inom städyrket på Utbildningssidan.se. Vill du jobba som lokalvårdare kan du här hitta många bra och lämpliga utbildningar som ger dig mer i ryggsäcken. Du kan antingen gå lokalvårdsutbildningen, men du kan också göra din utbildning över nätet och på så sätt utbilda dig på distans.

Läs mer